SAMENWERKING

Samen sta je sterker! Ook bij Zorgmed vinden we dat belangrijk

SAMEN STERKER

Samen sta je sterker! Ook bij Zorgmed vinden we dat belangrijk. Daarom werken wij nauw samen met andere zorgprofessionals in ons werkgebied.

Je kunt hierbij denken aan verloskundigen, ziekenhuizen en lactatiekundige. Doordat we bij Zorgmed werken met meerdere specialisme onder één dak, is er de mogelijkheid collega’s van een ander team in te schakelen. Je kunt hierbij denken aan deskundigheid op het gebied van Autisme, ADHD of andere psychische klachten. Zo zorgen we ervoor dat we jou, je baby en het gezin zo goed mogelijk kunnen helpen.

Hieronder zijn een aantal van onze samenwerkingen te vinden. Mocht je hierover vragen hebben dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

AANMELDEN KRAAMZORG

TEAM BEGELEIDNG

Wij hebben de kennis in huis om jou, je partner of andere kinderen met autisme, ADHD of psychische klachten te ondersteunen bij de komst van een baby.

Als er in je gezin sprake is van een autisme spectrumstoornis, ADHD of andere psychiatrische problematiek, kunnen wij gespecialiseerde ondersteuning bieden in de kraamtijd. Onze kraamverzorgenden werken nauw samen met het team ambulante begeleiding. Ze overleggen met elkaar om jou en je gezin de juiste zorg te bieden. Soms kijkt een van onze ambulante begeleiders mee in het gezin.

LACTATIEKUNDIGEN

Wij hebben een geschoolde lactatiekundige in dienst die je kan helpen bij problemen met het geven van borstvoeding.

Al onze kraamverzorgenden hebben kennis van borstvoeding. Maar mochten zich problemen voordoen, hebben wij een geschoolde lactatiekundige die je kan helpen. Wij hebben korte lijntjes en stemmen af om zo snel mogelijk de beste hulp in te schakelen.

VERLOSKUNDIGEN

Wij werken samen met alle verloskundigen in ons werkgebied. Dankzij deze prettige samenwerking kunnen we jou de beste zorg geven.

Met alle verloskundigen in ons werkgebied hebben wij een prettige en professionele samenwerking.We stemmen de zorg goed op elkaar af. Je bent dus verzekerd van de best mogelijke zorg.
Wil je meer weten over welke zorgverleners in de Geboortezorg met elkaar samenwerken?

Kijk dan op allesoverzwanger.nl of kijk in de Zorgstandaard brochure.

Ketenpartners
In de regio zuidoost-Brabant wordt er intensief samengewerkt door de bij een zwangerschap en geboorte betrokken verloskundige ketenpartners, Zwanger In Zuid Oost Brabant.
De website bevat informatie (folders) voor de zwangere over zwangerschap, bevalling en kraambedperiode en informatie voor de professional zoals gezamenlijke richtlijnen en werkafspraken. Daarnaast worden alle websites van de betrokken ketenpartners vermeld.

KRAAMCOACH

Het krijgen van een kind is een impactvolle gebeurtenis. Soms loop in die periode als moeder, vader of stel ergens tegenaan. Onze kraamcoach kan je op zo’n moment helpen.

Als je een kindje krijgt, verandert er ineens heel veel in je leven. In deze kwetsbare periode kan het zijn dat je ergens tegenaan loopt. Soms is de bevalling anders gegaan dan je had voorgesteld of loopt de kraamtijd niet helemaal zoals je wil.

Twee op de tien vrouwen ervaren negatieve gedachten, depressieve of sombere gevoelens na de geboorte. Het is dus heel normaal dat je jezelf na zo’n grote gebeurtenis uit balans voelt. Kraamcoach Therese van den Oever kan je op zo’n moment helpen. In een of meerdere coachende gesprekken achterhaalt Therese samen met jou waar de gevoelens vandaan komen en hoe je ze kunt aanpakken. Ze helpt je graag om jezelf weer in balans te voelen. Fijn om te weten is dat het eerste gesprek gratis is.

ZIEKENHUIZEN

Wij werken samen met alle ziekenhuizen in ons werkgebied. Dankzij deze prettige samenwerking kunnen we jou de beste zorg geven.

Met alle ziekenhuizen in ons werkgebied hebben wij een prettige en professionele samenwerking. We stemmen de zorg goed op elkaar af. Je bent dus zowel thuis als in het ziekenhuis verzekerd van de best mogelijk zorg voor jou en je baby. Ook maken we zo de overstap van ziekenhuis naar thuis zo soepel mogelijk voor jou en je allerkleinste.

Wil je meer weten over welke zorgverleners in de Geboortezorg met elkaar samenwerken? Kijk dan op allesoverzwanger.nl of kijk in de Zorgstandaard-brochure.

OVERIG

Wil je meer weten over voeding en zwangerschap? Wij adviseren de volgende websites:

  • Slimmer Zwanger is een coachingsprogramma gericht op het verbeteren van (on)gezonde voedings- en leefstijlgewoonten volgens  bekende gedragswetenschappelijke modellen.
    slimmerzwanger
  • Wil je graag tips over hoe je zo gezond mogelijk zwanger kan worden? ga dan naar: strakszwangerworden
AANMELDEN KRAAMZORG
AANMELDEN KRAAMZORG