KRAAMZORG VAN ZORGMED

Goede en vertrouwde kraamzorg met de persoonlijke aandacht die je nodig hebt. Daar doen wij iedere dag ons best voor.

GOEDE KRAAMZORG

Zorgmed biedt kraamzorg in de regio Eindhoven, Helmond en omliggende gemeentes. Ben jij op zoek naar een gespecialiseerd en zorgvuldig kraamzorgbureau? Dan ben je bij Zorgmed aan het juiste adres. Van gespecialiseerde kraamzorg tot begeleiding bij borstvoeding. Onze kraamverzorg(st)ers staan klaar om je een prettige en zorgeloze kraamtijd te geven.

Goede en vertrouwde kraamzorg met de persoonlijke aandacht die je nodig hebt. Daar doen wij iedere dag ons best voor.

Goede kraamzorg. Daar streven wij iedere dag opnieuw naar. We werken in kleine teams en kunnen je daarom snel de kraamzorg bieden die het beste bij jouw gezin past. Rekening houden met wat voor jullie prettig is, vinden wij heel belangrijk. Bovendien zorgen we ervoor dat je zoveel mogelijk dezelfde kraamverzorgenden aan je kraambed hebt. Onze kraamverzorgenden werken individueel of in koppels waardoor je altijd maximaal twee gezichten ziet. Zo krijgen jij en jouw baby en gezin een fijne en vertrouwde start.

Per 1 januari 2024 zal Mediplan, onze zusterorganisatie, zich bij ons aansluiten.

AANMELDEN KRAAMZORG

KWALITEIT

Goede en vertrouwde kraamzorg met de persoonlijke aandacht die je nodig hebt. Daar doen wij iedere dag ons best voor.

Onze kraamzorg is ISO-gecertificeerd en voldoet aan alle kwaliteitsnormen. Bovendien hebben onze kraamverzorgenden een erkend diploma, ze zijn geregistreerd bij Kenniscentrum KCKZ en zijn bijgeschoold om goed te handelen gedurende de bevalling bij acute verloskunde . Verder kunnen ze je alles uitleggen over borstvoeding, Dunstan babytaal en  EHBO.

Kwaliteit staat bij ons voorop. Wij horen het natuurlijk graag wanneer je tevreden bent. Mocht er iets niet soepel verlopen neem dan contact met ons op. We gaan samen op zoek naar de beste passende oplossing.  Mochten we er niet uitkomen dan kunnen we altijd gebruik maken van de klachtenregeling van Bo Geboortezorg.

AANMELDEN

Wil je fijne en vertrouwde kraamzorg? Wij staan voor je klaar op een van de mooiste momenten in je leven. Meld je direct online bij ons aan.

Het is belangrijk om zo snel mogelijk kraamzorg aan te vragen. Ook als je in het ziekenhuis gaat bevallen, is het handig om kraamzorg te regelen. Je kunt je aanmelden tussen de derde en de vijfde maand van je zwangerschap. Rond de dertig weken komen we dan bij je langs voor een intakegesprek.

Wij werken in de regio Eindhoven en Helmond inclusief alle omliggende dorpen

Wil je zeker zijn dat je tijdens je kraamtijd in vertrouwde handen bent? En woon je in de regio Eindhoven en Helmond inclusief alle omliggende dorpen? Schrijf je dan digitaal in via onderstaand formulier. Wij bevestigen de aanmelding altijd binnen een week per mail of post. Heb je vragen of verandert er tussentijds iets in je aanmelding, dan horen we het graag. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer 040-2517830

INTAKEGESPREK

Rond de dertigste week van je zwangerschap komen wij bij je langs voor een intakegesprek. In zo’n gesprek vertellen we alles wat je moet weten en alles wat je kunt verwachten over je kraamtijd.

Na je aanmelding neemt één van onze kraamverzorgenden contact met je op om de inschrijving nogmaals te bevestigen. Diegene is voor de verdere periode ook meteen je vaste aanspreekpunt voor al je vragen, tips en tricks. Je contactpersoon komt rond de dertig weken ook bij je thuis langs voor een intakegesprek. Daarin wordt bijvoorbeeld besproken waar onze kraamzorg uit bestaat en wat je zelf ter voorbereiding moet doen. Tijdens dit gesprek is er altijd ruimte voor vragen of om wensen te bespreken vanuit jouw kant.

DE BEVALLING

Iedere bevalling is uniek en daar spelen onze kraamverzorgenden op in. Hieronder vertellen wij je alles over de bevalling en wat wij daarin voor je kunnen betekenen.

De bevalling is vaak een spannend moment. Ook dan staan wij voor jou klaar. Zou je ons willen bellen als je baby geboren is? Als je ’s nachts bevalt, hoef je niet meteen te bellen. Wij horen dan de volgende dag van je. Mocht je nog een aantal dagen in het ziekenhuis moeten blijven, horen we toch graag na de geboorte van jullie. Dan houden wij er rekening mee dat jullie naar huis gaan komen.

Mocht je tijdens de geboorte al hulp nodig hebben, neem je na overleg met de verloskundige contact met ons op. Wij zorgen dat we er zo snel mogelijk en altijd binnen een uur zijn om jou en je gezin te ondersteunen.
Wij zijn altijd bereikbaar. Hieronder vind je onze telefoonnummers:

Binnen kantoortijden (van 08.30 tot 17.00 uur): 040 – 25 17 830
Buiten kantoortijd (na 17.00 uur en weekenden): 06 – 30 31 25 81

DE KRAAMWEEK

In deze eerste, vaak spannende week staan wij voor je klaar.
We doen alles voor een fijne en ontspannen kraamweek. Wat je van die week kunt verwachten leggen we hieronder uit.

Je kraamweek is een mooie, maar spannende tijd. Wij staan in deze periode voor je klaar. Wat kun je precies van ons verwachten?

Wanneer komt de kraamverzorgende?

De kraamverzorgende komt in sommige gevallen assisteren tijdens de bevalling. Dit gebeurt altijd in overleg met de verloskundige. De kraamverzorgende komt sowieso vanaf het moment dat jij en je baby thuis zijn.
Vanaf de dag dat je kindje geboren is, krijg je acht dagen kraamzorg. Ook als jij en je kindje pas later naar huis gaan, krijg je vanaf de geboortedag acht dagen hulp. Mocht je langer in het ziekenhuis moeten blijven, kan de kraamzorg in overleg verlengd worden.

Wat doet de kraamverzorgende?

De belangrijkste taak van de kraamverzorgende is de zorg voor moeder en kind. Zo doet de kraamverzorgende allerlei controles bij jou en je kindje. Denk aan het controleren van temperatuur, hechtingen en baarmoederstand. Ook geeft ze je uitleg over alles wat je moet weten over de veiligheid, gezondheid en voeding van je kindje. Verder doet de kraamverzorgende ook licht huishoudelijk werk ten behoeven van de benodigde hygiëne die van belang is in de kraamweek. Moeder en kind staan tijdens de kraamweek op nummer één maar ook zeker voor de overige gezinsleden zoals partners en eventueel andere kinderen is aandacht.

DE EERSTE UREN THUIS

Gefeliciteerd met de geboorte van jullie baby en welkom thuis.
Voor veel ouders een spannende eerste dag en nacht. Om deze dag en nacht thuis goed door te komen hebben we wat belangrijke informatie voor jullie op papier gezet.

  • Wat is er belangrijk bij het verschonen van de baby?
  • Wat is er belangrijk bij de verzorging van de kraamvouw?
  • Het temperaturen van de baby.
  • Borstvoeding.
  • Flesvoeding

Lees hier alle tips voor de eerste nacht thuis.
English: Recommendations for the first night at home.

KOSTEN

Kraamzorg wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Het kan wel zijn dat je een eigen bijdrage betaalt. Hieronder leggen we uit hoeveel uur kraamzorg je krijgt, wat vergoed wordt en hoeveel je eventueel zelf moet bekostigen.

Ieder kraambed heeft recht op 49 uur kraamzorg verdeeld over acht dagen. Dit aantal uren geldt voor moeders die borstvoeding geven. Als je flesvoeding geeft of bij een ander gezin inwoont, gaat er per dag een halfuur tot anderhalf uur kraamzorg af tot een minimum van 37 uur over 8 dagen.

Indien je een dag en nacht in het ziekenhuis verblijft gaan er ook uren en dagen van dit totaal af. Je hebt deze dagen de zorg dan ontvangen van het ziekenhuis.

Daarnaast kun je zelf kiezen om minder uren kraamzorg te ontvangen. Het minimum daarbij is altijd drie uur per dag, want dat is nodig om de controles bij jou en je baby goed te kunnen uitvoeren. Ook uitbreiding van het aantal uren en dagen kraamzorg is mogelijk tot een maximum van tachtig uur in tien dagen. Dit kan alleen bij bijzonderheden in het kraambed en wordt altijd besloten in overleg met de verloskundige.

Kraamzorg is in Nederland noodzakelijke zorg en wordt daarom vergoed vanuit het basispakket. Afhankelijk van je verzekering is het mogelijk dat je een eigen bijdrage moet betalen. Die komt vanaf 1 januari 2024 neer op €5,10 per uur. Wij leggen je bovenstaande ook nog uit tijdens het intakegesprek. Wil je jouw vragen liever direct stellen, dan kan dat via telefoonnummer 040-2517830.

Of kijk hier voor alle vergoedingen van zwanger worden tot de kraamtijd.

MATERNIFY

Maternify is een kraamzorg app die door alle zorgverzekeraars wordt vergoed. Via de app volg je je zwangerschap van week tot week en je kraamtijd van dag tot dag met relevante informatie. De informatie wordt aangeboden in de vorm van artikelen, video’s en leuke kennisquizzen. Via de app kun je ook 24 uur per dag onbeperkt chatten met een ervaren kraamzorgprofessional. Handig als je snel een vraag hebt!

Hoe werkt het?
De Maternify app is eenvoudig te gebruiken. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je binnen enkele dagen per mail een uitnodiging voor Maternify. Je kunt de app downloaden in de App Store of Google Play. Nadat je je hebt geregistreerd en je persoonlijke voorkeuren hebt aangegeven kun je direct beginnen.

Wat zijn de voordelen van Maternify?
Het gebruik van Maternify heeft verschillende voordelen:

Toegang tot betrouwbare informatie
Gebruik Maternify waar en wanneer je wil. Je hebt 24 uur per dag toegang tot betrouwbare informatie. Je kunt dus altijd terecht, ook op momenten dat de kraamverzorgende niet aanwezig is.

Chatten
Heb je een vraag over het geven van voeding? Maak je je zorgen over de eerste nacht met je baby? Heb je na de kraamweek nog vragen? De kraamzorgprofessionals van Maternify zitten 24 uur per dag voor je klaar, bieden een luisterend oor en geven je direct advies.

Persoonlijke ervaring
De app biedt informatie die is afgestemd op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld aangeven of je borstvoeding wilt geven of flesvoeding wilt geven.

Veilig en vertrouwd
De app is ontwikkeld in samenwerking met kraamverzorgenden en verloskundigen. De informatie in de app is up-to-date, betrouwbaar en sluit naadloos aan op de informatie je van de kraamverzorgende krijgt.

Meer informatie
Wil je meer weten over Maternify? Bekijk de website: https://maternify.com of neem contact op met support@maternify.com

AANMELDEN KRAAMZORG
AANMELDEN KRAAMZORG