BEGELEIDING THUIS

Deskundige begeleiding in de thuissituatie van een kind of volwassene

BEGELEIDING THUIS

Onze professionele en deskundige medewerkers bieden begeleiding in de thuissituatie van een kind of volwassene. Met hun kundigheid en flexibiliteit kunnen onze begeleiders u snel de juiste hulp bieden. Die zorg is, afhankelijk van wat u of uw gezin nodig heeft, meer of minder intensief. Wij begeleiden mensen met een psychische problematiek. Hierbij kunt u denken aan; autisme, persoonlijkheidsstoornis, ADHD en depressie. Daarnaast bevat onze doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel.

Doel is om te zorgen dat u zo goed mogelijk om kunt gaan met de obstakels die u in uw leven ervaart. Onze begeleiders beoordelen samen met u waar aan gewerkt moet worden en leggen dit vast in een begeleidingsplan. Daarbij kijken onze professionals ook hoe uw omgeving – uw gezin, familie, vrienden buren en vereniging – kan helpen. We maken gebruik van een digitaal cliëntendossier, waarin u de rapportages kunt lezen en het begeleidingsplan terug kunt vinden.

INTENSIEVE BEHANDELING

Wij bieden naast begeleiding ook intensieve ambulante gezinsbehandeling (IAG). IAG is een intensieve behandeling in de thuissituatie gericht op kinderen en jeugdigen tot 18 jaar die (dreigen) vast te lopen in hun ontwikkeling (eventueel) vanwege psychiatrische problematiek.

LEES MEER

VOOR WIE

Wij zijn werkzaam in Eindhoven en alle omliggende gemeentes. In principe staan wij open voor alle vragen van cliënten in alle leeftijden. We proberen altijd naar een passende oplossing te zoeken. Kunnen wij u niet helpen, dan verwijzen we u door. We zoeken dus altijd met u naar de beste optie! Wilt u weten of we u kunnen helpen? Bel ons dan gerust op 040 – 251 78 30.

BEGELEIDING AANVRAGEN

Wanneer u begeleiding wilt, helpen wij u graag bij de aanvraag van een Jeugdwet-, WMO- of WLZ-indicatie. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.
Als u een indicatie van uw gemeente op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) heeft, betaalt u vanaf 18 jaar een eigen bijdrage. Kijk voor meer informatie over uw eigen bijdrage op www.hetcak.nl of neem contact op met uw gemeente.

Ook als u een indicatie voor de Wet Langdurige Zorg (WLZ) heeft, betaalt u vanaf 18 jaar een eigen bijdrage. Kijk op www.CIZ.nl voor meer informatie over de indicatie en op www.hetcak.nl voor meer informatie over uw eigen bijdrage.

Daarnaast kunt u via een Persoonsgebonden Budget (PGB) begeleiding van ons ontvangen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en kosten van het PGB. Ook kunnen wij u, indien u voor Zorgmed kiest, adviseren en ondersteunen bij de ingewikkelde administratie rondom het PGB. Heeft u vragen? Neem contact op.

Aanmelden Begeleiding WMO
Aanmelden Kind en Jeugd

WACHTLIJST

Onze wachtlijst varieert tussen de één en de drie maanden. Dit is afhankelijk van de zorgvraag en de gemeente waarin je woonachtig bent. Wil je meer informatie neem dan contact met ons op.

CONTACT

Wij hebben ondervonden dat beeldbellen een waardevolle toevoeging is binnen de ambulante zorg. Binnen verschillende instanties, zoals scholen en ziekenhuizen, had contact via een videoverbinding zijn intrede al gedaan. De resultaten hiervan waren zo positief dat ook Zorgmed hiermee aan de slag is gegaan. We zijn tot de conclusie gekomen dat er veel voordelen zitten aan beeldbellen, maar dat face-to-face contact niet vervangen kan worden door screen-to-screen contact. Een gecombineerde vorm in overleg met de cliënt blijkt vaak goed te werken. Soms is het mogelijk om zodoende een extra zorgmoment in de week te creëren of kan de zorg beter gepland worden. Bovendien kan op momenten dat face-to-face contact niet mogelijk is vanwege bijvoorbeeld ziekte of vakantie er toch screen-to-screen contact zijn.

KERNWAARDEN

Onze medewerkers leveren kwalitatieve zorg die aansluit bij uw wensen en behoeften. Niet alleen kwaliteit, maar ook continuïteit staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom zorgen wij dat u zoveel mogelijk dezelfde begeleider(s) en/of behandelaar ziet. Bovendien hebben onze medewerkers oog voor uw gevoelens en leefomgeving. Wij vinden het belangrijk dat u zich ook tijdens onze begeleiding/behandeling prettig voelt op uw eigen plek. Onze professionals horen, helpen en ondersteunen u om uw zorgdoel te bereiken. Zij bieden u daarbij de warmte en betrokkenheid die u nodig heeft. U bent bij ons in vertrouwde handen.

ONS TEAM

Ons team bestaat uit gekwalificeerde medewerkers. Al onze professionals hebben een relevante hbo- of mbo-opleiding behaald en we hebben een GZ-psycholoog in dienst.

Ook werken wij met SKJ-geregistreerde professionals (SKJ staat voor Stichting Kwaliteitsregister Jeugd). Al onze begeleiders nemen hun eigen persoonlijkheid en werkwijze mee in de begeleiding of behandeling. Maar wat zij allemaal gemeenschappelijk hebben, is dat ze kwalitatieve begeleiding leveren die aansluit bij uw wensen en leefomgeving. Wij bieden daardoor de begeleiding die het beste bij u past!