BEGELEIDING THUIS

Deskundige begeleiding in de thuissituatie van een kind of volwassene

BEGELEIDING THUIS

Onze professionele en deskundige medewerkers bieden begeleiding in de thuissituatie van een kind of volwassene. Met hun kundigheid en flexibiliteit kunnen onze begeleiders u snel de juiste hulp bieden. Die zorg is, afhankelijk van wat u of uw gezin nodig heeft, meer of minder intensief.

Doel is om te zorgen dat u zo goed mogelijk om kunt gaan met de obstakels die u in uw leven ervaart. Onze begeleiders beoordelen samen met u waar aan gewerkt moet worden. Zij stellen een begeleidingsplan op dat u kunt inzien en waar u over mee mag denken. Daarbij kijken onze professionals ook hoe uw omgeving – uw gezin, familie, vrienden buren en vereniging – kan helpen. We maken gebruik van een digitaal cliëntendossier, waarin u de rapportages kunt lezen en het begeleidingsplan terug kunt vinden.

INTENSIEVE BEHANDELING

Wij bieden naast begeleiding ook intensieve ambulante gezinsbehandeling (IAG). IAG is een intensieve behandeling in de thuissituatie gericht op kinderen en jeugdigen tot 18 jaar die (dreigen) vast te lopen in hun ontwikkeling (eventueel) vanwege psychiatrische problematiek.

LEES MEER

VOOR WIE

Wij zijn werkzaam in Eindhoven en alle omliggende gemeentes. In principe staan wij open voor alle vragen van cliënten in alle leeftijden. We proberen altijd naar een passende oplossing te zoeken. Kunnen wij u niet helpen, dan verwijzen we u door. We zoeken dus altijd met u naar de beste optie! Wilt u weten of we u kunnen helpen? Bel ons dan gerust op 040 – 251 78 30.

BEGELEIDING AANVRAGEN

Wanneer u begeleiding wilt, helpen wij u graag bij de aanvraag van een Jeugdwet-, WMO- of WLZ-indicatie. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.
Als u een indicatie van uw gemeente op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) heeft, betaalt u vanaf 18 jaar een eigen bijdrage. Kijk voor meer informatie over uw eigen bijdrage op www.hetcak.nl of neem contact op met uw gemeente.

Ook als u een indicatie voor de Wet Langdurige Zorg (WLZ) heeft, betaalt u vanaf 18 jaar een eigen bijdrage. Kijk op www.CIZ.nl voor meer informatie over de indicatie en op www.hetcak.nl voor meer informatie over uw eigen bijdrage.

Daarnaast kunt u via een Persoonsgebonden Budget (PGB) begeleiding van ons ontvangen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en kosten van het PGB. Ook kunnen wij u, indien u voor Zorgmed kiest, adviseren en ondersteunen bij de ingewikkelde administratie rondom het PGB. Heeft u vragen? Neem contact op.

CONTACT

KERNWAARDEN

Onze medewerkers leveren kwalitatieve zorg die aansluit bij uw wensen en behoeften. Niet alleen kwaliteit, maar ook continuïteit staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom zorgen wij dat u zoveel mogelijk dezelfde begeleider(s) en/of behandelaar ziet. Bovendien hebben onze medewerkers oog voor uw gevoelens en leefomgeving. Wij vinden het belangrijk dat u zich ook tijdens onze begeleiding/behandeling prettig voelt op uw eigen plek. Onze professionals horen, helpen en ondersteunen u om uw zorgdoel te bereiken. Zij bieden u daarbij de warmte en betrokkenheid die u nodig heeft. U bent bij ons in vertrouwde handen.

ONS TEAM

Ons team bestaat uit gekwalificeerde medewerkers. Al onze professionals hebben een relevante hbo- of mbo-opleiding behaald en we hebben een GZ-psycholoog in dienst.

Ook werken wij met SKJ-geregistreerde professionals (SKJ staat voor Stichting Kwaliteitsregister Jeugd). Al onze begeleiders nemen hun eigen persoonlijkheid en werkwijze mee in de begeleiding of behandeling. Maar wat zij allemaal gemeenschappelijk hebben, is dat ze kwalitatieve begeleiding leveren die aansluit bij uw wensen en leefomgeving. Wij bieden daardoor de begeleiding die het beste bij u past!

‘ATELIER AVENTURIJN’

Vele jaren heeft Zorgmed kunstzinnige groepsbegeleiding aangeboden. Helaas hebben wij in 2018 het besluit moeten nemen hiermee te stoppen. Onze oud medewerkster ‘Anita Peeters’ heeft sindsdien de kunstzinnige groepsbegeleiding voortgezet in haar prachtige atelier ‘Atelier Aventurijn’ te Heeze.

Omdat wij goede ervaringen hebben met het effect van deze kunstzinnigebegeleiding willen wij mensen die hier naar op zoek zijn graag de weg wijzen.

Anita bied in haar atelier een plek voor iedereen die op een actieve manier aan zichzelf wil werken. In het bijzonder voor mensen met rouw-, en verlieservaringen en/of hoogsensitiviteit |(HSP). Naast individuele-, en kunstzinnige groepsbegeleiding bied ze ook therapie. Mocht je hiernaar op zoek zijn neem dan zeker eens een kijkje op: www.atelieraventurijn.nl

De GGD Brabant-Zuidoost houdt toezicht op de kwaliteit van de in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning geleverde zorg, begeleiding en ondersteuning. Voor nadere informatie verwijzen wij u naar de website van de GGD Brabant-Zuidoost (www.ggdbzo.nl).