GESPECIALISEERDE KRAAMZORG

Voor zwangerschappen in speciale situaties

MEERDERE DISCIPLINES

Ben je zwanger in een speciale situatie vanwege psychische klachten, meerlingen of een andere cultuur? Wij bieden gespecialiseerde ondersteuning om er samen een mooie kraamtijd van te maken.

Zorgmed heeft veel kennis in huis waardoor we snel andere disciplines kunnen inschakelen. We hebben korte lijntjes waardoor het direct inzetten van specialistische zorg mogelijk wordt gemaakt.

Meer informatie hierover lees je hieronder of neem contact met ons op.

AANMELDEN KRAAMZORG

AUTISME

Ben je zwanger en is er sprake van autisme bij jou of in je gezin? Wij kunnen je gespecialiseerde ondersteuning bieden.

Als er in je gezin sprake is van een autisme spectrumstoornis of ADHD, kunnen wij gespecialiseerde ondersteuning bieden in de kraamtijd. Een nieuwe baby in het gezin is een grote verandering. Dan is het fijn om de juiste begeleiding en structuur te krijgen. Onze kraamverzorgenden zijn bijgeschoold en kunnen bovendien een beroep doen op de deskundigheid binnen het team ambulante begeleiding. Soms kijkt een van onze ambulant begeleiders zelf mee in het gezin. Zo bieden we je ook in een speciale situatie de juiste handvatten voor een prettige kraamperiode.

PSYCHISCHE KLACHTEN

Ben je zwanger en heb jij of een ander gezinslid psychische klachten? Wij kunnen je gespecialiseerde ondersteuning bieden.

De komst van een baby is fijn, maar vaak ook impactvol. Veel vrouwen voelen zich daarom tijdens of na hun zwangerschap onzeker, somber of depressief. Wij hebben een kraamcoach die je op zo’n moment kan helpen. In een of meerdere coachende gesprekken achterhaalt de kraamcoach samen met jou waar de gevoelens vandaan komen en hoe je ze kunt aanpakken. Ze helpt je graag om jezelf weer in balans te voelen. Fijn om te weten is dat het eerste gesprek gratis is.

DUNSTAN BABYTAAL

Je baby huilt. Wat nu? Onze kraamverzorgenden hebben kennis van Dunstan babytaal. Zij leren jou het gehuil van je baby herkennen.

De manier waarop je baby je iets laat weten, is door te huilen. Maar niet alle huilgeluiden betekenen hetzelfde. Priscilla Dunstan ontdekte bij haar zoontje dat hij met vijf verschillende huilgeluiden iets anders probeerde duidelijk te maken. In later onderzoek is inderdaad gebleken dat kinderen op vijf manieren huilen.

Onze kraamverzorgenden zijn hierin geschoold en kunnen jou helpen om ze alle vijf te herkennen. Zo krijg je inzicht in wat je pasgeborene nodig heeft. Priscilla Dunstan ontdekte de volgende vijf geluiden:

  • Neh: je baby heeft honger.
  • Owh: je baby is moe.
  • Eair: je baby heeft last van darmkrampjes.
  • Heh: je baby voelt zich oncomfortabel. Meestal vanwege een volle luier, maar ook te koud of te warm of een ongemakkelijke houding zijn oorzaken.
  • Eh: je baby moet een boertje laten.

NATUURLIJKE KRAAMZORG

Natuurlijke kraamzorg is zorg met natuurlijke middelen. Wij hebben een geschoolde kraamverzorgende die alles weet van natuurlijke kraamzorg. Lees hieronder wat dat inhoudt.

Wij geven graag de kraamzorg die het beste bij jou en je gezin past. In sommige gevallen is dat natuurlijke kraamzorg. Deze vorm van kraamzorg is geworteld in de antroposofische menskunde. De samenhang tussen lichaam, ziel en geest staat centraal.

In de praktijk wordt bij natuurlijke kraamzorg veel gewerkt met warmte, omhulling, ritmes en voeding. Verder worden veel natuurlijke producten gebruikt, zoals biologische voeding, uitwasbare luiers en kamille. Wij hebben een natuurlijke kraamverzorgende in dienst die hier speciaal voor geschoold is. Ze heeft extra kennis en technieken om rust en veiligheid voor de baby te verzorgen.

Natuurlijke kraamzorg is één van de vormen van kraamzorg die je kunt krijgen. Voor de verzekering en eventuele eigen bijdrage betaal je hetzelfde als bij reguliere kraamzorg.

MEERLINGEN

Eén baby is vaak spannend, maar een meerling al helemaal. Wij zetten net dat stapje extra om te zorgen dat je kraamtijd ook met een meerling rustig en fijn verloopt.

Een meerling vraagt toch net even wat extra zorg. Wij zetten in zo’n geval graag dat stapje meer voor jou en je gezin. Een aantal van onze kraamverzorgenden heeft ervaring met het begeleiden van een meerlinggezin. Zo zorgen we ervoor dat jij en jouw kindjes de beste zorg krijgen. Bovendien krijg je als meerlinggezin extra uren kraamzorg.

ANDERE CULTUREN

Heb je vanuit jouw cultuur bepaalde waarden, normen of gewoontes die in jouw kraamtijd belangrijk zijn? Dan gaan we samen met jou in gesprek om zo veel mogelijk aan je wensen te voldoen.

Wij komen in jouw gezin, dus jouw wensen zijn voor ons heel belangrijk. Daarom proberen wij zoveel mogelijk rekening te houden met wat jij prettig vindt. Mocht je dus vanuit je cultuur bepaalde normen, waarden of tradities belangrijk vinden, dan horen wij dat graag. Onze kraamverzorgenden passen zich zoveel mogelijk aan. Mocht je thuis een andere taal dan Nederlands spreken, is dat geen enkel probleem. Wij zorgen ervoor dat je een kraamverzorgende krijgt die goed Engels spreekt. Ook hebben we speciale kaarten die ons ondersteunen bij het geven van uitleg. Zo zorgen we er altijd voor dat we onze informatie zo goed als mogelijk aan je overbrengen.

AANMELDEN KRAAMZORG
AANMELDEN KRAAMZORG