NIEUWS

TERUG NAAR OVERZICHT

De diversiteit in het werk maakt het zo leuk!

Ik werk nu ongeveer 5 jaar met veel plezier bij Zorgmed als HBO verpleegkundige. Het eerste jaar dat ik hier werkte was nog tijdens mijn opleiding HBO-V en  ben daarna niet weggegaan. Bij Zorgmed werk je in een team van verpleegkundigen, verzorgenden en helpende plus.

Ondanks dat je alleen op pad bent tijdens je route, voel je je nooit echt alleen. Het fijne aan Zorgmed is dat er korte lijntjes zijn met directie, planning en administratie. “De deur staat altijd open.” Heb ik tussendoor een vraag of wil ik mijn verhaal kwijt? Dan kan ik altijd binnenlopen of bellen.

Als HBO verpleegkundige werk ik bij Zorgmed alle diensten. Dat wil zeggen de ochtend- , avond- en weekenddiensten. Tijdens de routes kom je echt veel verschillende situaties tegen. Het is altijd afwachten wat we achter de voordeur aantreffen. Dat maakt de thuiszorg ook zo leuk vind ik. Het is de uitdaging in de thuiszorg om met overige disciplines, die je niet dagelijks ziet,  de zorg rondom een cliënt goed te regelen. Je kunt hierbij denken aan; de huisarts, praktijkondersteuner of ergotherapeut.

Wij hebben een dementerende cliënt in zorg, waarbij wij als wijkteam persoonlijke zorg bieden en komen voor het aanreiken van medicatie. Ondertussen houden we in de gaten hoe het verloop is van haar ziekte en wat dat voor gevolgen heeft voor de zorg die zij nodig heeft. De uitdaging is hier om samen met haar netwerk en andere zorgverleners ervoor te zorgen dat deze cliënt zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. We komen ook bij mensen die als gevolg van chronische ziekten of na een operatie (tijdelijk) hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld wondverzorging, injecties, diabeteszorg, sondevoedingen e.d. Daarnaast begeleid ik leerlingen die meelopen tijdens de diensten, ook dat is een van mijn taken!

In de middagen houd ik me vaak bezig met bijwerken van zorgplannen, ga ik op intake bij nieuwe zorgvragers, voer ik gesprekken met leerlingen of heb ik overleg of telefonisch contact met andere zorgverleners of collega’s.

Daarnaast krijg ik de ruimte om te werken aan diverse ontwikkelingen in de organisatie. Dit is heel breed maar vaak passend bij je interesses. Ik heb bij Zorgmed bijvoorbeeld het skillslab mee opgezet en daarbij het leermanagementsysteem (e-learnings en portfolio) ingericht en geïmplementeerd. Ik organiseer samen met mijn collega’s middagen waarop medewerkers getoetst kunnen worden voor bepaalde vaardigheden zodat de kennis bij iedereen weer opgefrist wordt.

Kortom, ik ben heel blij met deze leuke, afwisselende en uitdagende baan. Spreekt mijn verhaal je aan, solliciteer bij Zorgmed!

Recente berichten