NIEUWS

TERUG NAAR OVERZICHT

Ambulante begeleiding

Meteen na mijn opleiding ben ik gestart met werken op een woongroep voor jongeren. De groep bestond voornamelijk uit jongeren met de diagnose autisme.
Ik had het er goed naar mijn zin en ging met plezier naar mijn werk.
Toch was er iets wat niet helemaal bij me aansloot. We spraken de jongeren en gingen met hen aan de slag. Veel van deze jongeren gingen in het weekend naar huis. Ouders kwamen de jongeren ophalen, kregen een overdracht en op maandag kwamen de jongeren weer terug naar de groep. Nooit kwamen wij in de thuissituatie en hadden we de mogelijkheid ouders en de jongeren daar te ondersteunen. Daar, waar ze thuis zijn en horen. Dit begon aan mij te knagen.

Ik wilde graag aan de slag met het hele systeem en besloot op zoek te gaan naar een baan waar dit wel mogelijk was.
Ik kwam terecht bij Zorgmed, waar ze op dat moment net bezig waren met het opzetten van een Team Ambulante Begeleiding. Dit sprak me direct aan. Ambulante begeleiding, begeleiding bij de jongeren thuis, dat was wat ik wilde. Ik heb de overstap gemaakt en heb me vanaf dag één meteen thuis gevoeld.
Psycho educatie (uitleggen van de diagnose), oudergesprekken, kind begeleiding en de verbondenheid met het hele systeem. Aan het werk gaan in de kern.
Nog steeds werk ik met veel plezier bij Zorgmed en heb ik inmiddels de overstap gemaakt van het werken met jongeren naar het werken met volwassenen. Elke dag nog ga ik met plezier naar mijn werk. In de afgelopen jaren was het soms even zoeken welke richting ik graag op wilde. Door dit bespreekbaar te maken en te houden heb ik elke keer mijn weg weer gevonden en kwam er steeds een nieuwe uitdaging.

Ik kan met trots zeggen dat ik al meer dan 15 jaar met heel veel plezier bij Zorgmed aan het werk ben!

Recente berichten