NIEUWS

TERUG NAAR OVERZICHT

Aandacht is vaak het beste medicijn

Op een zorgmarkt kwam ik in gesprek met Bert. Bert is verpleegkundige en stond in een stand van Zorgmed. Hij was oprecht geïnteresseerd  in mij. Ik vertelde dat ik in een zorgflat woonde. Alleen. Dat ik zowel lichamelijke als psychische problemen had. Hij luisterde. Hij vroeg door. Hij vertelde over een dagbesteding  van Zorgmed genaamd ‘De Ont-moeting’ waar hij werkte. Ik luisterde. Ik vroeg door. En ik nam een kaartje mee.

Met een stoma en versleten rug- en nekwervels ben ik niet meer de fitste. Medicatie houdt me op de been. Gelukkig heb ik zowel hulp in de huishouding als thuiszorg van ZuidZorg. Daar ben ik erg tevreden over. Lieve en kundige dames. Maar die zijn er  natuurlijk niet om uitgebreid met mij koffie te drinken. En ik heb wel behoefte aan een luisterend oor. Een dag na die zorgmarkt pakte ik het kaartje en belde aarzelend Bert. “Wat leuk dat je belt! Wanneer kom je op de koffie?”, was zijn reactie.

Individuele aandacht

Na de koffie was het vrij snel geregeld en inmiddels kom ik er al bijna twee jaar. Drie dagen in de week ben ik er van 9.30 uur tot 16.00 uur. Ik vind er een luisterend oor. Ze nemen echt de tijd voor je. Drie weken geleden is mijn schoondochter overleden. Met mijn verdriet wil ik mijn zoon niet belasten. Bij De Ont-moeting mag ik huilen, als ik wil huilen. Mag ik praten, als ik wil praten. En ze voelen ook heel goed aan als ik even helemaal niets wil.

Creabea

Naast het luisterend oor vind ik er ook een uitlaatklep voor mijn creatieve energie. Ik kan er haken, schilderen, breien, borduren, kaarten maken, in de tuin werken. We doen spelletjes. Rummykub is mijn favoriet. Samen lunchen is ook erg fijn. Ik eet de rest van de week alleen. Het is er heel gezellig. Niet alleen met het personeel, ook met de andere cliënten. Omdat het zo kleinschalig is leer je elkaar goed kennen.

Indicatie

Zorgmed weet goed de weg in zorgland en heeft korte lijntjes met de gemeente.  De gemeente kijkt wat iemand nodig heeft en bepaalt uiteindelijk de indicatie. Ik ben een energieke vrouw en wil veel ondernemen. Het liefst zou ik elke dag naar De Ont-moeting gaan maar ik ben al blij dat ik 3 dagen vergoed krijg. Tegen iedereen die in een soortgelijk schuitje als mij zit wil ik zeggen: “Kom ook eens op de koffie en kijk of het iets voor je is! Het heeft mijn leven zoveel leuker gemaakt!”.

Recente berichten