NIEUWS

TERUG NAAR OVERZICHT

Dankbaarheid

Ken je dat gevoel? Wanneer je thuis komt van je werk en dan denkt: Wat heb ik toch een bijzonder, mooi en dankbaar beroep.
Dat gevoel ken ik als kraamverzorgende wel.

Ik ben Belinda en werk bij Zorgmed kraamzorg! Graag vertel ik jullie over hoe ik het ervaar.

Er bestaat niets mooiers en bijzonders dan in de eerste week een gezin te helpen met hun pasgeborene. Het gezin komt in een hele nieuwe fase terecht en hierin speel ik als kraamverzorgende een erg grote rol.

Een van mijn taken is om prille ouders te voorzien van informatie. Gedurende de eerste dagen geef ik dan ook veel advies en instructies. Daarnaast doe ik handelingen voor zoals: Hoe houd je een baby vast? En hoe verschoon je een luier? Hoe doe je een baby in bad of tummy tub?

Ook help ik met de borstvoeding of flesvoeding. Bij elke handeling die ik in het gezin laat zie of voor doe betrek ik de ouders er altijd bij, zo leren ze er juist van!

Als er een broertje of zusje aanwezig is laat ik ze zoveel mogelijk mee helpen met bijvoorbeeld de baby in bad doen, luier verschonen, afdrogen, aankleden enzovoorts. En ze ontvangen een echt mini-kraamverzorgende diploma als ze goed hebben meegeholpen.

Naarmate de dagen vorderen, laat ik de ouders zoveel mogelijk zelf doen, zodat ik zeker weet dat ik na 8 dagen met een goed gevoel het kraambed kan afsluiten.

  • Zonder jou was het nooit gelukt!
  • Jij bent mijn reddende engel!
  • Wat zijn wij blij geweest met jou als kraamverzorgende!
  • Je bent de grootste topper die ik ken!
  • Kun je niet langer blijven?
  • Jij hebt me zoveel zelfvertrouwen gegeven, dankjewel!

Hoe fijn is het om bovenstaande complimenten wekelijks te ontvangen. Wat heb ik toch een mooi beroep!

Wil jij ook bij Zorgmed werken? Klik hier voor een overzicht van de vacatures.

Recente berichten